Substitute  
 
   
 


Facebook

Instagram

 

 

 
 

Nieuwsoverzicht


WISSELTAPBIERTJES!!

(27 augustus 2019)

 

Doerak van brouwerij Van Moll is een India Pale Ale met vier verschillende Amerikaanse hopsoorten. De mix van deze hoppen zorgt voor een ongekend scala aan aroma's, waarbij tropisch fruit, citrusfruit en bloemen vechten om voorrang. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 6,3%.

 

 

 

 

Zatte van brouwerij ’t IJ is het eerste bier dat in 1985 werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een goudgeel bier met aroma's van vers fruit en is licht granig. Dit bier, gebrouwen volgens Belgische traditie, smaakt het hele jaar door. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 8%.

 

 

 

 

Johannieter Vintage van brouwerij Jopen wordt gebrouwen met een grote hoeveelheid geroosterde tarwemout. Dit geeft het bier een donkerbruine kleur en een weizenachtige fruitigheid. Ontdek een verrassend volle smaak waarbij de gebrande bitterheid balanceert met zoete tonen van chocolade, karamel, rozijnen en rood fruit. Jopen Johannieter Vintage heeft extra lang gerijpt waardoor het een complexere smaak heeft ontwikkeld. Mooi in balans en zeer verfijnd. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 9%.

 

 

 

Delirium Noël / Christmas van brouwerij Huyghe Brewery dit bier is zachter dan de Delirium Tremens of de Delirium Nocturnum. De smaak is erg fruitig met toetsen van pruimen, perziken en druiven. Bij de afdronk is de alcohol duidelijk te proeven, wat een warm en prikkelend gevoel geeft op de tong. Het bier iszoet, gekruid en licht bitter. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 10%.

 

 

Prairie Artisan Ales en Evil Twin Brewing hebben opnieuw hun krachten gebundeld in een variatie op hun eerste samenwerking. Het nieuwe bier is Barrel-Aged Bible Belt, een imperiale stout gebrouwen met cacaonibs, chilipepers, koffie en vanillebonen voordat hij zeven tot negen maanden in Heaven Hill whiskyvaten wordt gerijpt. Zoals de naam al doet vermoeden, is het basisbier Bible Belt, een imperiale stout die voor het eerst werd uitgebracht in 2014 en die Evil Twin's More More Jezus imperiale stout combineert en dezelfde specerijen en andere toevoegingen die worden gebruikt in Prairie's Bomb! Dit bier heeft een alchoholpercentage van 13%.

 

 

La Trappe heeft in 2009 een oude traditie in ere hersteld. La Trappe Quadrupel werd op houten vaten gelegd om te rijpen en te ontwikkelen qua smaak. De resultaten zijn prachtig. Elke batch wordt te rijpen gelegd op andere vaten en daardoor heeft elke Oak Aged-serie zijn eigen smaakkenmerken. Batch #25 bestaat uit Kirsch Schnapps 59% - New Oak Medium Toast 30% - White Wine (Dry) 11%. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 11%.

 

 

 

Urthel Samaranth heeft tonen van honingdrop geven het bier een lichte ziltigheid en een zacht karakter. Het koolzuur zorgt voor een elegante frisheid. Na verloop van tijd komt er een lichte fruitigheid door van framboos. De geur is aangenaam met een licht zoetje van zoethout. Het ruikt vol en heeft een lichte geur van drop. Verder is er een fruitigheid van kers herkenbaar en heeft het een zuivel toets. Kortom een heerlijk speciaal bier. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 11,5%.

 

 

 

Witte Rook van brouwerij Jopen is een combinatie van een Helles Weizenbock en een rauchbier. Hierdoor ontstaat een mild fruitig bier met weizenelementen als banaan en kruidnagel en spekachtige rooktonen. Te vergelijken met fruit van de BBQ. De rooksmaak komt van de mout uit Duitsland die niet met hete lucht wordt geëest, maar met rook van beukenhout. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 7%.

 

 

 

Elvis Juice van brouwerij DrewDog is een fruitige India Pale Ale. Bijzonder aan dit bovengistende bier is dat het is gebrouwen met grapefruit. Heerlijk fruitig met een bittere afdronk. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 6,5%.

 

 

 

 

Bommen & granaten van brouwerij de Molen is een sterk bier met een mooie diepe amberkleur. Een zoete smaak overheerst bij dit bier. Het neigt naar de smaak van port en heeft een plakkerig mondgevoel. De afdronk is vrij droog en heeft een klein bittertje. Mooie rijke smaken! Dit bier heeft een alchoholpercentage van 11,9%.

 

 

 

Straffe Hendrik Tripel van Brouwerij De Halve Maan heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. In 1981 vroeg de burgemeester aan Henri Maes en zijn dochter Véronique om een speciaal, wat zwaarder bier ter brouwen voor de inhuldiging van het beeld van Sint Arnoldus, de patroonheilige van de bierbrouwers. Zo geschiedde. Alleen werd het bier zo lekker gevonden, dat er van een eenmalig brouwsel geen sprake kon zijn. Sindsdien is deze klassieke Tripel een vaste waarde van Brouwerij De Halve Maan. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 9%.

 

 

Bolleke van brouwerij De Koninck Dit is de smaak van ’t Stad. Van ruige dokken en volle terrasjes. Van bakfietsen en zomeravonden aan de Schelde. Antwerpen in een flesje. Zijn bolvormige glas heeft hem het koosnaampje bolleke opgeleverd. Op z’n Antwerps bestel je het als een "bolleke Keuning". Naar een fris getapt bolleke hoef je in ’t Stad overigens nooit ver te zoeken. Dit Antwerpse icoon vind je in elk café en op elk terras. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 5,2%.

 

 

Ciney Blond is een fruitig bier. Opvallend is het toch wel bittere karakter van dit speciaalbier. Verder is opvallend dat wordt aangeraden dit bier toch vooral niet te warm te drinken. Een graad of 6 en vooral niet hoger. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 7%.

 

 

 

Weihenstephaner Vitus is één van de jongste bieren uit de stal van Weihenstephaner. Sinds de introductie in 2007 bleek deze Bock een schot in de roos. De ene na de andere prijs werd binnengesleept en bierliefhebbers liepen weg met dit bier. Niet verwonderlijk, want dit evenwichtige bier zit vol fruitige aroma's en tonen van geroosterde mout, zoals karamel. Dit bockbier gaat uitstekend met veel verschillende gerechten maar is echt een feest bij gerookte en gegrilde vleesgerechten. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 7,4%.

 

 

 

Murphy's Irish Stout een Ierse stout met 'nitro-widget'. De stikstof in het balletje komt vrij bij het openen van het bier. Het geeft een klein, fijn en zeer stabiel laagje schuim. Het bier wordt gekenmerkt dor de geroosterde mout en de lichte body. Deze combinatie geeft tegelijkertijd een robuust en verfrissend karakter. Dit bier heeft een alchoholpercentage van 4%.

 

 

Kom naar de sub en proef onze wisseltapbiertjes!! 

lees verder


Vanaf nu verkrijgbaar; onze eigen waardebon!

(11 juni 2018)

Altijd leuk om te geven, altijd leuk om te krijgen!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees verder


BIER BUITEN DE KAART OM!!

(11 februari 2018)

We hebben hem hangen! Voortaan hebben we alles buiten kaart op een overzichtelijk bord naast de bar hangen, plus voorraad. Handig!

lees verder


De SubSoep!!

(10 februari 2018)

Elke zaterdagmiddag een heerlijk soepje voor na het winkelen, tijdens de borrel of gewoon omdat het lekker is! Vers, gezond, lekker en ook nog eens gratis! Benieuwd welke soepje we a.s. zaterdag serveren? Kom hem lekker proeven!